Servicepunt 0318 752222

Bel Me Terug

Open huis en feest bij de Honskamp na verbouwing

De Honskamp in Lunteren is verbouwd. Het voormalig woon- en zorgcentrum van Opella is geschikt gemaakt voor verpleegzorg voor mensen met dementie of chronisch lichamelijke beperkingen (somatische zorgvraag). Daarnaast kunnen alle inwoners van Lunteren er gebruik maken van activiteiten, ontmoeting, het restaurant, gespecialiseerde behandeling en de Begeleiding Groep, dagbesteding voor zelfstandig wonende ouderen. De thuiszorgteams van Opella in Lunteren blijven werken vanuit de Honskamp.

Het eindresultaat van de verbouwing werd op 31 augustus gevierd met bewoners, hun naasten, medewerkers en vrijwilligers. Bestuurder Kars Hazelaar benadrukte dat de Honskamp voor Lunteren een thuis is, met ondersteuning voor ouderen die zelfstandig wonen en intensieve zorg voor wie dat nodig heeft. Met een feestelijke drankje werd vervolgens een toost uitgebracht. 

Op woensdag 7 september is er van 15.00 tot 18.00 uur een open huis om alle Lunteranen te laten kennismaken met de vernieuwde Honskamp en haar mogelijkheden. Bewoners, vrijwilligers en medewerkers hebben de verbouwing van dichtbij meegemaakt en zijn positief over het resultaat.

Alle zorg in Lunteren

De verbouwing van de Honskamp sluit aan bij de landelijke ontwikkeling van het sluiten van verzorgingshuizen of – zoals in de situatie van de Honskamp – het omvormen naar verpleegzorg in een huiselijke sfeer. Ouderen geven namelijk steeds meer de voorkeur aan zelfstandig wonen met zorg en ondersteuning aan huis. Voor het wonen in een verzorgingshuis worden ook geen indicaties meer afgegeven door de overheid. Door de nieuwe vormen van wonen en zorg in de Honskamp kunnen mensen in Lunteren alle zorg krijgen die nodig is. De bewoners van de Honskamp zijn in het gebouw blijven wonen en hebben nog steeds een eigen appartement. In totaal zijn er 52 appartementen voor mensen met dementie en 34 appartementen voor mensen met lichamelijke beperkingen. Sommige bewoners zijn intern verhuisd.

Meer informatie en open huis

Meer informatie over de Honskamp: het Opella servicepunt, telefoon 0318 752222, servicepunt@opella.nl, www.opella.nl.
Open huis de Honskamp:
woensdag 7 september van 15.00 – 18.00 uur, Dorpsstraat 25, 6741 AA in Lunteren.

OVERIGE ARTIKELEN

NIEUWSARCHIEF

Klik hier om naar het nieuwsarchief te gaan