Servicepunt 0318 752222

Bel Me Terug

ZorgkaartNederland.nl levert Opella 2000 waarderingen op

Als voorloper in de sector verpleging, verzorging en thuiszorg ging Opella drie jaar geleden van start met het meten van klantervaringen via ZorgkaartNederland.nl, een initiatief van de Patiëntenfederatie Nederland. Deze maand bracht mevrouw Pronk uit Ede de 2000ste waardering uit.

Dankzij de waarderingen op ZorgkaartNederland ontving Opella eind 2015 van de Patiëntenfederatie Nederland de prijs voor meest klantvriendelijke verpleeg- en verzorgingshuizen. Voordeel van ZorgkaartNederland is dat Opellamedewerkers direct kunnen zien wat er goed gaat en waar zij de zorg kunnen verbeteren.

Waardering
Mevrouw Pronk en haar echtgenoot maken gebruik van thuiszorg. Verzorgende Jeannette van Bruksvoort van het Opella thuiszorgteam Ede Oost overhandigde mevrouw Pronk bloemen als dank voor haar waardering. “Mevrouw Pronk waardeert ons positief, maar ook negatieve beoordelingen zijn welkom. Je handelt in de zorg niet bewust verkeerd. Doordat mensen hun ontevredenheid uiten, kunnen wij het werk beter doen.”
 


Zelf doen
Het gemiddelde cijfer voor Opella op ZorgkaartNederland is een 8,2; mevrouw Pronk gaf het thuiszorgteam van Opella het cijfer 9,8. “Als gevolg van een operatie hadden wij de afgelopen weken meer zorg nodig. Toen mijn man in het ziekenhuis lag, kwamen de medewerkers extra langs om te kijken hoe het met mij ging. Nu kunnen we bijna alles weer zelf, bijvoorbeeld de medicijnen uitzoeken, en dat is heel fijn.” Lees de volledige waardering van mevrouw Pronk op ZorgkaartNederland.nl 

OVERIGE ARTIKELEN

NIEUWSARCHIEF

Klik hier om naar het nieuwsarchief te gaan