Servicepunt 0318 752222

Bel Me Terug

Seniorenwoning met zorgurgentie

Bent u op zoek naar een seniorenwoning in de gemeente Ede of Wageningen? Opella kan u op een aantal locaties een zorgurgentie toekennen. Met deze urgentie krijgt u voorrang als er een appartement beschikbaar komt. U huurt de woning van een woningstichting en Opella levert u de zorg.

De seniorenwoning

Een seniorenwoning heeft een aantal kenmerken:

  • Gelijkvloers wonen, slapen en douchen.
  • Alle ruimtes zijn rolstoeltoegankelijk, inclusief toilet en badkamer.
  • In Bennekom hebben de woningen standaard techniek (domotica), zoals personenalarmering en videofoon met 'deur-open'functie.

Zorg en servicediensten seniorenwoning

Als u in een seniorenwoning woont en hulp of (intensieve) zorg nodig heeft, dan kunt u rekenen op Opella. Onze wijkverpleegkundige stemt in een persoonlijk gesprek met u af wat u zelf doet, wat mensen uit uw netwerk voor u kunnen betekenen en waarvoor u de professionals van Opella inschakelt. U kunt tijdelijk of voor langere tijd een beroep op ons doen, één of meerdere keren per dag en ook 's avonds, 's nachts en in het weekend. Denkt u bijvoorbeeld aan:

Locaties seniorenwoning met zorgurgentie

Een seniorenappartement met zorgurgentie is mogelijk op vijf locaties in de regio Ede-Wageningen. Bekijk het overzicht van locaties en een indicatie van de huurprijzen en servicekosten.

Zorgurgentie

Om in aanmerking te komen voor een seniorenwoning met zorgurgentie moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • U bent 65 jaar of ouder.
  • U heeft een indicatie voor persoonlijke verzorging of verpleging (Zorgverzekeringswet), begeleiding (Wet maatschappelijke ondersteuning) of verblijf (Wet langdurige zorg).
  • Uw inkomen mag niet hoger zijn dan € 36.165,- (prijspeil 2017). De appartementen zijn namelijk sociale huurwoningen. De inkomensgrens is niet van toepassing als u meer dan tien uur per week zorg nodig heeft. Een uitzondering geldt ook voor 8 huurappartementen in Wageningen in de vrije sector. Hiervoor geldt de inkomensgrens niet.

Meer weten?

Wilt u meer informatie of wilt u zich inschrijven om voor een van deze woningen in aanmerking te komen? Lees dan de folder Voorrang op een seniorenwoning. Of neem contact op met het Opella servicepunt via telefoon (0318 752222) of e-mail (servicepunt@opella.nl).

Terug naar vorige pagina